​Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић примио је данас, у Бањалуци, у наступну посјету амбасадорку Републике Чешке у БиХ Јану К. Лолић Шинделкову.

Овом приликом, премијер Вишковић је пожелио успјешан рад амбасадорки Републике Чешке у БиХ, те је изразио спремност за добру сарадњу у будућем периоду.

Током састанка, разговарано је о могућностима унапређења економске сарадње, са посебним нагласком на области енергетике, туризма и путне инфраструктуре.

Такође, премијер Вишковић је упознао амбасадорку Лолић Шинделкову са мјерама које је Влада Републике Српске креирала за побољшање пословног амбијента, укључујући подстицаје за домаће и стране инвеститоре.

Предсједник Владе Радован Вишковић је истакао потенцијал у бањском туризму као значајну прилику за стране инвеститоре, уз огромне олакшице и брз поврат уложених средстава.

У области енергетике, премијер је нагласио приоритет повећања удјела зелене енергије у Европи, истичући хидро потенцијал Републике Српске, као и могућности у сектору соларне енергије, вјетроелектрана и биомасе.

Премијер Вишковић је поновио да је Република Српска опредијељена за европски пут и да је Српска дала сагласност на документ План раста, гдје је усаглашено 113 мјера.