Предсједник Републике Српске Милорад Додик присуствовao је данас у Источном Сарајеву свечаном отварању „Мајдов академије“.

Предсједник Републике Српске изразио је жељу да „Мајдов академија“ наредних година постане препознатљив свјетски догађај, који мора да буде подржан од свих институција.

„То је важно јер се ради о младим људима који с љубављу тренирају и који ће сутра бити велики шампиони и наслиједити ове који сада њима преносе знање. Знам колико је Мајдов напорно тренирао да би постигао спортске успјехе, али и ово је озбиљан напор и одговорност да се организује овакав један скуп и, осим младих, доведу највећа имена овог спорта“, рекао је предсједник Додик.

Предсједник Републике је рекао да је „Мајдов академија“ дар Источном Сарајеву и цијелој Републици Српској.

„Све ово се не би десило без успјеха које је Немања остварио, његове породице, клуба и љубави према Источном Сарајеву, Републици Српској и Србији. Само човјек који има овакву емоцију може да прихвати одговорност и да скупи више од 800 младих такмичара из великог броја земаља. Велика је то организација и логистика. Моје честитке“, нагласио је предсједник Српске.

Предсједник Републике Српске је поручио да ће подржати све напоре које Мајдов буде улагао, нагласивши да је његов фан.

„Могу да свједочим о једном добром човјеку и домаћину. Мислим да грађани Источног Сарајева могу да буду задовољни и срећни, а ја у име Српске захваљујем `Мајдов академији` што је организовала овако нешто. Имена која су овдје сигурно ће пренијети славу овог окупљања и шире и то ће бити вијест за многе спортске часописе“, рекао је предсједник Додик.

Фотографија: СРНА